Cel mai bun calorifer electric

calorifer ulei bun

Posibil ca esti in acel moment din viata in care vrei sa stii care este cel mai bun calorifer electric cu ulei, de tip radiator. Ele te ajuta sa incalzesti casa si mentin caldura pentru mult timp. Sunt bune pentru acele momente cand nu incalzirea de baza nu poate fi folosita. Nu ne referim in acest articol la cele de tip halogen sau cele din aluminiu sau otel pe care le ai sub fereastra. Abordam in acest articol modelele de top ale caloriferelor electrice.

Top cele mai bune calorifere electrice

Pe partea solutiilor de climatizare, caloriferele electrice cu ulei sunt inca actuale si alese de multe familii din Romania. Gasiti o multitudine de modele, cu diferite optiuni. Aveti sansa sa le cumparati la reducere, la promotie si sa beneficiati oferte bune pentru ele. Insa este important sa stii ce sa alegi, iar in aceasta postare, ne vom axa pe acest aspect.

Model recomandat

Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R de 3000 W

calorifer electric bun

Putere maximala: 3000 W
Numarul de elementi: 14
Functii: Termostat de siguranta, protectie anti-inghet
Greutatea: 17.38 Kg

Model recomandat

Calorifer electric Star-Light YOH9

calorifer cu ulei bun

Putere maximala: 2000 W
Numarul de elementi: 9
Functii: Termostat reglabil, 5 canale ulei, indicator luminos
Greutatea: 10.37 Kg

Model recomandat

Calorifer electric cu ulei Heinner HCU-S11BK

calorifer electric bun

Putere maximala: 2500 W
Numarul de elementi: 
11
Functii: 
Termostat ajustabil, protectie supraincalzire
Greutatea: 

Model recomandat

Radiator cu ulei Teesa TSA8037 cu 11 elementi de 2500W

radiator bun cu ulei

Putere maximala: 2500 W
Numarul de elementi: 
11
Functii: 
Ecran LCD, termostat reglabil
Greutatea: 
9.6 Kg

Model recomandat

Calorifer electric Adler MS 7804

calorifer electric de top

Putere maximala: 700 W
Numarul de elementi: 
7
Functii: 
Reglare temperatura, control supraincalzire
Greutatea: 
3 Kg


Alege informat

Cum alegi cel mai bun calorifer electric

O data cu apropierea sezonului rece, tot mai multi oameni se gandesc la o solutie de incalzire intermediara. Parca nu este nici suficient de frig pentru caldura centrala. Dar parca ai mai vrea cateva grade in plus in casa sau apartament.

In consecinta, multi se grabesc sa comande un calorifer electric, conceput pentru a aduce caldura si confortul dorit in casa. Pentru ca alegerea sa fie mai evidenta, pentru a afla plusurile si minusurile unui calorifer electric cu ulei, am conceput acest articol. El contine cele mai importante aspecte de luat in caldul, inainte de achizitie.

Caloriferul electric bun isi gaseste si astazi loc in casa oamenilor. Cu atat mai mult ca pe piata din Romania gaseste o diversitate mare de modele si uneori poate fi chiar dificil sa alegi. Caloriferul cu ulei pentru nevoile casnice trebuie ales conform nevoilor. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita caracteristicilor si aspectelor tehnice ale acestora.

Caloriferul electric este o unitate de incalzire relativ simpla, care are la baza un radiator. Radiatorul este confectionat din metal de un anumot tip, cu o grosime relativ mica. Dimensiunile cauzale ale tuturor pieselor acestui produs sunt similare, pentru a fi eficient.

Componentele de baza ale unui calorifer electric

Fiecare piesa din aliaj a radiatorului este decupata conform necesitatilor. in urma ramane o margine precisa si o suprafata neteda. Sunt utilizate echipamente cu precizie milimetrica, pentru a confectiona componentele radiatorului. Astfel incat ele se pot potrivi impreuna.

Pentru ca aceste componente ale radiatorului sa functioneze corespunzator si sa fie etanse, ele sunt sigilate prin sudare. Si alternativ, sunt presate cu o forta mare pentru mai multa rezistenta. Dupa cum poti observa, caloriferul electric are mai multe sectiuni similare.

Ele sunt unite intre ele, iar numarul de sectiuni cu care poate fi dotat un calorifer electric cu ulei poate varia. In dependenta de numarul de sectiuni cu care este echipat radiatorul electric, incinta se va incalzi mai incet sau mai repede. Finisajul caloriferul electric de regula este de vopsea rezistenta la temperaturi inalte. Vine in variatii de alb, negru, bej sau rosu.

Dupa asamblarea radiatorului si verificarea impermiabilitatii dispozitivului, producatorii toarna uleiul special in interiorul sectiunilor. Modelele clasice aveau si o supapa de reglare, insa astazi interiorul acestor calorifere electrice este absolut sigilat.

Aspecte ale radiatorului electric

Achizitia celui mai bun calorifer electric este o sarcina destul de complicata. Decizia depinde in mare masura de obiectivele pe care cumparatorul le-a stabilit din timp. Sunt insa unele principii dupa care va puteti conduce pentru a face alegerea corecta.

Producatorii doteaza cele mai bune calorifere electrice cu un termostat destinat reglarii puterii si a modului de functionare. Are un panou de control mecanic care poate avea si temporizator. In plus, sunt inzestrate si cu dispozitive de siguranta sensibile la supraincalzire. Sau pot avea dispozitive care opresc functionarea aparatului daca acesta este rasturnat sau inclinat.

Cablul din dotare este extensibil si se poate depozita intr-o nisa special prevazuta pentru acesta. Chiar daca dispozitivul este destul de greu, rotile rotative cu care cam toate modelele sunt inzestrate, le fac niste aparate, cat de cat usor de manuit.

Optiunile noi ale incalzitoarelor de ulei aduc functii suplimentare care imbunatatesc exploatarea dispozitivului, crescand pe de alta parte si costul lor. Suntem obisnuiti sa controlam de la distanta diferite dispozitive si suntem convinsi ca acest lucru este cu adevarat convenabil.

Specificatii tehnice

Cum functioneaza un calorifer electric bun

Modul de operare al unui calorifer electric cu ulei, este relativ usor. In prmul rand trebuie sa conectati radiatorul la o sursa de curent. In dependenta de model, setarea temperaturii se poate face cu ajutorul unui comutator rotativ, sau sub forma de butoane. Nivelul de intensitate setat va determina nemijlocit temperatura aerului in casa.

Orice calorifer electric cu ulei are la baza un element de incalzire. Anume acesta se incalzeste initial, ca ulterior temperatura lui sa fie cedata uleiului mineral. In consecinta, uleiul incins din interior incalzeste carcasa de metal a radiatorului, care la randul lui disperseaza aerul cald in casa.

Caloriferul electric are capacitatea de a incalzi sectiunile exterioare destul de mult. Daca este setat la maxim, evita sa il atingi sau sa stai in nemijloita lui apropiere. Cu toate acestea, temperatura de operare este variabila, si intervalul operational este diferit in dependenta de model.

Un incalzitor electric cu ulei este o solutie temporara, sau partiala demna de luat in calcul, insa sub nici o forma nu poate inlocui incalzirea centralizata. In principiu, puterea de incalzire a acestuia, raportat la consumul de energie electrica nu este foarte impresionanta, chiar daca discutam si despre cel mai bun calorifer electric.

Pe alta parte, este o solutie temporara ideala, in lunile de tranzitie, cand se trece de la un sezon la altul. Cei care traiesc la apartament si sunt conectati la incalzirea centrala stiu ca nu mereu coincide prognoza meteo cu pornirea sezonului de incalzire. Si cum aerul rece din exterior patrunde in locuinta, te vei trezi ca ai nevoie de o sursa de caldura in casa. Asa si se ajunge la cumpararea unui calorifer electric.

Constructia la cel mai bun calorifer electric

Vizual, acesta arata ca un calorifer obisnuit, insa sursa de energie este priza. In interiorul scheletelor sunt dispuse elemente de incalzire, imersate in ulei mineral. Fiind conectat la osursa de curent, elementele de incalzire incing uleiul, iar caldura ce rezulta este cedata corpului metalic. Aerul cald emis in vecinatatea caloriferului se amesteca treptat cu restul aerului din camera. In final, camera se incalzeste complet.

Cel mai bun calorifer electric cu ulei are un aspect simplu si va fi bun pentru orice gen de incinta. Datorita rotilor rotative, aparatul capata o oarecare mobilitate. Pe acelasi etaj, dispozitivul poate fi deplasat liber dintr-o camera in alta.

Deoarece elementele de incalzire sunt pe interior, acoperite de carcasa de metal, ele devin niste aparate inofensive din punct de vedere a sigurantei. Va fi un dispozitiv silentios care poate fi actionat chiar si pe timp de noapte, fara a fi deranjant.

Puterea caloriferului electric cu ulei

Cand vrei sa cumperi un calorifer electric, printre primele lucruri la care ar trebui sa te uiti este puterea. Anume acest aspect iti indica pe de o parte cam ce incapere ai putea incalzi, si pe de alta parte, cam care ar fi consumul de curent al aparatului.

O atentie speciala trebuie acordata alegerii puterii unui calorifer. Este suficient sa spundem din capul locului despre faptul ca puterea trebuie sa fie interconectata cu dimensiunea camerei ce necesita incalzire. Avem nevoie de un calorifer electric pentru a creste temperatura interioara, prin urmare ar trebui ales un model cu o capacitate suficienta.

Daca nu sunteti sigur de alegerea pe care sa o faceti, optati pentru o capacitate mai mare, decat una mai mica cu care nu veti avea ce face. Un calorifer destul de puternic va putea folosit atat pe mod de lucru minim, cat si la performanta maxima daca va fi necesar.

Cum alegi puterea caloriferului

Poate te intrebi cum ai putea sa iti dai seama de puterea necesara camerei tale. Sa zicem ca, in linii mari, pentru fiecare 10 metri patrati, este necesara o unitate cu o capacitate de cel putin 1000 W.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca aceste dispozitive sunt bune de utilizat cand temperaturile afara nu sunt exagerat de scazute. Unitatea nu va putea mentine un nivel de temperatura optim pentru mult timp, daca afara sunt de exemplu, -10 sau -15 grade.

Cand zilele sunt racoroase, poti sa mentii caloriferul electric cu ulei, la o treapta de putere inferioara. Daca insa temperaturile scad mai mult, poti comuta la un nivel mai intens. Este important sa adaptati cat mai bine puterea unitatii, la marimea incapeii. Astfel veti obtine un randament bun, eficienta maxima si un consum energetic mic.

Numarul elementilor la un calorifer electric bun

Un alt aspect de luat in calcul este numarul elementilor cu care este dotat caloriferul. Sectiunile unui calorifer electric pot varia ca si numar si ca marime a suprafetei acestora. De regula, un echipament cu un numar mai mare de elementi va avea si o putere de incalzire mai buna. Drept urmare, cu un astfel de aparat veti upea incalzi o suprafata mai mare a casei sau biroului.

Geometric, volumele dispozitivului au si ele semnificatie. Sectiunile inguste se incalzesc mai repede, consumand mai putina energie pentru o anumita perioada de timp, dar suprafata totala a acestora este mica. De aceea incalzirea aerului in camera cu ajutorul lor nu se va intampla foarte repede.

Sectiunile de dimensiuni mari se incalzesc de principiu mai lent, motiv pentru care este necesara multa energie electrica pentru a le incalzi. Facand alegerea intre marimea sectiunilor pentru care sa optati, efectuati analiza intre incalzirea rapida a camerei si economisirea energiei electrice.

Daca vedeti calorifere de dimensiuni mari, care sunt foarte usoare, cel mai bine este sa le ocoliti. Un astfel de dispozitiv cel mai probabil a fost posibil daca metalul utilizat pentru producerea caloriferului este extrem de subtire sau cantitatea de ulei la interior este relativ mica.

Functii aditionale ale radiatorului cu ulei

Pe langa functiile de baza cu care este inzestrat un calorifer electric, el poate veni la pachet si cu unele optiuni suplimentare. Aici ne referim de exemplu la masur ide siguranta extra.

Siguranta caloriferului

Daca este frig intr-o casa sau apartament, iar incalzirea de baza nu este disponibila, atunci ne straduim sa crestem temperatura aerului in primul rand in acele camere in care copiii dorm sau se joaca. Pentru acestia, un calorifer electric cu ulei prezinta un posibil pericol, deci este mai bine sa fie ingradit sau pozitionat undeva unde este de neajuns. Deisgur, ca orice bariera sau amplasare mai dosita a dispozitivului duce la scaderea eficientei. Insa pentru siguranta, noi credem ca nu este chiar asa un mare cost.

Majoritatea aparatelor au un termostat cu reglare si un modul de evidenta a supraincalzirii. Toate acestea adauga un plus de fiabilitate si de siguranta aparatului tau. Mai sunt si functii precum incalzirea automata, care poate mentine nivelul de temperatura constant.

Inofensivitatea functionarii dispozitivelor de incalzire este un moment atat de semnificativ, incat nicidecum nu poate fi trecut cu vederea. De multe ori caloriferul electric poate fi amplasat in camera copiilor sau intr-o camera de dormit.

Functia de umidificare a aerului

Nu este un secret ca caloriferele electrice cu ulei pot usca aerul, mai ales pe timp de iarna. Aerul din camera, fiind afectat de operarea mai lunga a unui incalzitor, poate de veni in timp foarte uscat. Din acest considerent noi iti recomandam sa iti indrepti privirea spre modelele care au o un vas dedicat pentru adaugarea apei, care este dispersata o data cu emanarea caldurii. Daca vrei, este alternativa amplasarii unei cani cu apa pe caloriferul clasic.

La utilizarea pe termen lung a dispozitivelor de incalzire, aerul din camera se usuca considerabil, iar lichidul suplimentar ar fi foarte util pentru incinta. O serie de calorifere electrice cu ulei sunt echipate cu un dispozitiv elementar care ajuta la umezirea aerului.

Bineinteles, un astfel de recipient necesita umplerea lui periodica cu apa. Unitatea se incalzeste, apa se evapora din recipient, compensand astfel pierderea umezelii. Daca acest modul util nu este prevazut la modelul ales, este recomandat sa folositi un umidificator de aer pentru a mentine nivelul de umiditate in parametrii optimi.

Prezenta unui umidificator de aer va creste dramatic nivelul de confort. Lasand la o parte cresterea umezelii, aceasta unitate poate elimina praful suspendat in aer si duce la o respiratie mai usoara.

Telecomanda si control

Daca caloriferul electric este nou si mai avansat, este posibil ca acesta sa aiba telecomanda si sa poata fi controlat de la distanta. Daca radiatorul are un temporizator integrat care conecteaza si deconecteaza unitatea in functie de gradul de incalzire, atunci camera dvs. mica va fi calda si confortabila, fara costuri inutile pentru facturile de energie electrica. Este posibil sa predeterminati unitatea pentru conectare cu o jumatate de ora inainte de trezire, astfel incat temperatursa din casa la trezire, sa fie in mare parte confortabila.

Ventilatorul unui calorifer

Exista si unele modele mai avansate care va pot ajuta la dispersarea aerului cald in incinta fara prea mult efort. Pentru a obtine rezultatul dorit, un ventilator este instalat aproape de radiatorul cu ulei, si poate fi actionat la nevoie.

In acest fel, caldura se va putea raspandi in toate colturile camerei. Caloriferele care au integrat si un ventilator sunt foarte avantajoase, deoarece nu este nevoie sa folositi dispozitive suplimentare. Cu ajutorul unui comutator, puteti porni si opri acel ventilator.

Rotile de mutare

In majoritatea cazurilor, din fabrica, rotile sunt integrate in ansamblul principal al caloriferului electic. Daca acestea sunt detasabile, pozitionarea lor este la discretia proprietarului dispozitivului. El poate decide daca va insuruba aceste accesorii pe partea inferioara a dispozitivului.

Aspectul vizual al unui calorifer cu ulei

Orice calorifer ar trebui nu numai sa indeplineasca functiile care ii sunt atribuite, si anume sa incalzeasca incaperea, dar sa dea bine si in casa. Daca totata casa ta este facuta intr-un anumit stil, este foartre probabil ca prin achizitionarea unui obiect care este discordant cu locatia inconjuratoare, sa dai peste cap aspectul interiorului.

Totusi, trebuie sa ne bucuram ca avem o gama foarte mare de produse si modele din care putem alege. Gasesti pe piata locala diverse marci, culori, configuratii si dimensiuni. Majoritatea produselor ce se vand au fost gandite sa reprezinte solutii universale, ce se pot incadra facil in orice camera. Chiar si cel mai bun calorifer electric cu ulei, va fi cel mai probabil alb sau negru.

Datorita concurentei constante si acerbe de pe piata electrocasnicelor, ai la dispozitie un numar impresionant de variante din care poti alege. Ai oportunitatea sa alegi un calorifer nu numai pe baza unor criterii foarte exacte, dar si pe baza de culoare, forma sau finisaj. Un incalzitor de ulei este un dispozitiv care trebuie sa va serveasca mai multe sezoane la rand.

Tags:

Kotoi

Kotoi

Sunt Kotoi. Pasionat de tehnologie si electrocasnice. Imi place sa descopar modele de produse noi si sa le testez. Scriu pe kotoi.ro despre lucrurile care ma pasioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.