Cel mai bun convector electric

cel mai bun convector

In sezonul rece s-ar putea sa iti doresti sa afli care este cel mai bun convector electric de podea sau de perete. In 2020, e foarte usor sa gasesti un model de un astfel de incalzitor care sa fie perfect pentru casa sau apartamentul pe care vrei sa-l incalzesti. Gaseste modele pe alb, negru sau gri care pot fi amplasate pe podea sau pardoseala, si cele care pot fi amplasate intr-un lox fix, pe perete, cu ajutorul unor suporti.

Top cele mai bune convectoare electrice

Daca vrei o solutie de climatizare si incalzire temporara, cel mai bun convector electric este aici pentru a satisface nevoile gospodariei tale. In Romania, o gama impresionanta de variante sunt doar la un click distanta. Gasesti promotii, oferte si reduceri fie de back friday sau la modele selectionate. In acest articol iti vorm vorbi despre criteriile de selectie ale celor mai bune convectoare, iti prezentam cateva modele de top si te ajutam cu recenzii si pareri.

Model recomandat

Convector electric de podea TESY CN 204 ZF de 2000 W

convector electric bun

Putere produsa: 2000 W
Trepte de putere: 3
Functii: Termostat de siguranta, termostat reglabil, protectie anti-inghet
Greutate: 2.35 Kg

Model recomandat

Convector de perete sau pardoseala Vigo EPK de 2500 W

convector electric de perete bun

Putere produsa: 2500 W
Trepte de putere: control digital
Functii: Termostat de siguranta, termostat reglabil, IP 24
Greutate: 9.2 Kg

Model recomandat

Convector Electric de Podea si Perete HOME cu WI-FI

top convectoare electrice

Putere produsa: 2000 W
Trepte de putere: 2
Functii: Telecomanda, control wireless
Greutate: –

Model recomandat

Convector electric Heinner HCVH-Y2000TSL cu ventilator

convector de podea bun

Putere produsa: 2000 W
Trepte de putere: 2
Functii: Termostat reglabil, ventilator Turbo, protectie supraincalzire
Greutate: –

Model recomandat

Convector electric Solaris cu putere 1000 W

convectoare electrice bune

Putere produsa: 1000 W
Trepte de putere: 5
Functii: Siguranta si protectie supraincalzire, control temperatura prin termostat
Greutate: 4.6 Kg


Alege informat

Cum alegi cel mai bun convector electric

convector electric nou

Aerul rece care se lasa in casa poate fi deranjant cand incalzirea de baza nu este disponibila. Uneori, temperatura din apartament depinde exclusiv de incalzirea centrala. Totusi, aceasta poate fi conectata cu intarziere, si un convector electric poate salva situatia.

El este capabil sa faca fata incalzirii temporare a incintei, mai ales atunci cand temperaturile nu sunt foarte scazute. Exista o multime de optiuni din care poti alege cel mai bun convector electric de perete sau de podea. Ele pot avea o duzina de functii aditionale, ceea ce inseamna ca exista mai multe moduri de utilizare a acestuia pentru a incalzi o camera.

Astfel de dispozitive de incalzire sunt prezente pe piata de o perioada lunga de timp. Dar abilitatile lor sunt atat de diverse, incat merita sa dedicam ceva timp pentru o analiza a trasaturilor principale.

Depinde si domeniului de utilizare a anumitor modele care fac parte cintre cele mai bune convectoare electrice. In acest articol vom aborda constructia convectorului, o privire de ansamblu a parametrilor sai generali si utilitatea lor in exploatare.

Cum functioneaza convectoarele de perete si de podea

Convectoarele electrice sunt dispozitive ce functioneaza pe baza unui principiu cu acelasi nume. Convectia presupune transferul rapid de energie termica.

Spre deosebire de un semineu sau un calorifer de ulei, care incalzesc mai mult aerul in jurul lor, convectorul electric are un impact asupra unei raze mai mari din casa. Deci, ca rezultat vei avea timpi mai rapizi de incalzire a intregii incinte.

Acest lucru este posibil cu ajutorul carcasei exterioare cu unele deschideri prin care aerul, pe de o parte intra in aparat, si pe alta iese. Elementul principal de incalzire din interior creste temperatura aerului, dupa care acesta se ridica mai sus in atmosfera.

Masele de aer recircula in interior si se reincalzesc cand ajung in zona aparatului. Chiar daca nu poti vedea acest lucru, fluxurile de aer se misca constant in camera, incalzind intotdeauna spatiul.

Un alt avantaj a convectoarelor electrice de perete sau de podea, pare sa fie munca lor rapida. Spre deosebire de un calorifer electric cu ulei, nu va fi nevoie sa asteptati initial incalzirea uleiului si a radiatorului, camai apoi sa se incalzeasca si incinta.

Cam dupa un minut de la conectarea dispozitivului, elementele de incalzire afecteaza deja aerul din captat la interior si incepe miscarea acestuia in camera.

Specificatii tehnice

Ce este convectorul electric de podea si de perete

Apectul unitar si dimensiunile compacte sunt lucruri importante la un incalzitor, la fel ca si calitatea echipamentului. Rareori cineva se intreaba cum functioneaza convectorul si ce abilitati ne poate oferi. Este esential sa stim mai multe detalii despre acest lucru, daca vrem sa cumparam cel mai bun convector electric din piata.

Majoritatea magazinelor de electrocasnice pune la dispozitie o abundenta inimaginabila de produse pentru diferitele optiuni de incaperisi nevoi ale clientilor. Pentru a nu te bloca in selectarea modelului bun, trebuie sa fiti constienti de principiul de lucru a elementului de incalzire si al termostatului.

Vom incerca sa va prezentam pe scurt principiul de lucru al convectorului electric. La fel, va vom explica de ce este o optiune buna pentru apartamente, birouri sau chiar spatii comerciale mici.

Un convector electric este un dispozitiv de incalzire care transforma curentul electric furnizat la priza in caldura. Ulterior, aerul cald este dispersat in aerul inconjurator. Dupa cum am mai mentionat, tipul aparatului reprezinta si o explicatie a principiului functionarii lui.

Convectia presupune miscarea fluxurilor de aer cald in sus si dispersarea lor in mediul inconjurator. In esenta, functionarea convectorului se bazeaza pe circulatia naturala a aerului intr-o incinta.

Pe langa elementul de incalzire, o camera de convectie este plasata in instalatia dispozitivului. In majoritatea cazurilor, acesta este un corp sau carcasa care permite fluxului de aer cald sa iasa prin partea superioara.

Transferul de caldura are loc la contactul elementului de incalzire cu aerul ambiant. La modelele cu element de incalzire cu infrarosu, este posibila incalzirea fructuoasa nu numai a atmosferei din camera, ci si a obiectelor din interior.

Modul de operare al unui calorifer electric cu ulei, este relativ usor. In prmul rand trebuie sa conectati radiatorul la o sursa de curent. In dependenta de model, setarea temperaturii se poate face cu ajutorul unui comutator rotativ, sau sub forma de butoane. Nivelul de intensitate setat va determina nemijlocit temperatura aerului in casa.

Tipul de instalare a convectoarelor

Convectoarele electrice pot fi instalate si utilizate pe mai multe suprafete. De regula, in Romania intalnim convectoare de podea si de perete.

Convectorul electric de perete este fixat prin intermediul unor console, care se insurubeaza in perete sau poate fi amplasat in partea de jos, aproape de podea. Convectorul electric de perete poate fi instalat langa fereastra, precum cele clasice de la incalzirea centrala.

Astfel vor preveni aburirea ferestrelor si vor crea o perdea termica. Avand in vedere ca sunt niste dispozitive usoare, nu sunt impuse anumite cerinte specifice pentru peretele pe care este amplasat.

Sunt si convectoare de podea. Acestea vin echipate cu roti, astfel incat sa poata fi deplasate liber dintr-o camera in alta. Daca doriti sa achizitionati un aparat de incalzit portabil, acest tip va fi in mare parte ideal pentru nevoile pe care le aveti. Acest dispozitiv este un pic inaltat datorita rotilor, astfel incat se asigura circulatia usoara a aerului in jurul aparatului.

Alte modele pot fi folosite atat pe perete cat si cu picioare de sustinere, pentru podea. Elementele de fixare si accesoriile necesare sunt incluse in pachetul acestor modificari.

Convectoarele de acest fel beneficiaza de cea mai mare popularitate in randul cumparatorilor datorita gamei largi de posibilitati, mai ales ca costul lor nu depaseste semnificativ pe cel al variantelor dedicate.

Avantajele convectoarelor electrice

Principiul de functionare a convectoarelor electrice face ca aerul sa fie incalzit mult mai repede decat la caloriferele cu ulei. Elementul de incalzire al convectorului galvanic este fabricat dintr-un aliaj specific, deci incepe sa dea caldura aproximativ imediat dupa conectarea la o sursa de curent electric.

Intr-un radiator electric cu ulei, initial va fi incalzit lichidul, dupa care va fi incalzit radiatorul din metal, si la final cand acestea vor fi suficient de calde, aparatul va incepe sa disperseze caldura. Astfel, convectoarele electrice sunt foarte eficiente pentru sunt foarte rapide pe partea de incalzire.

Elementele de incalzire la temperatura joasa ale convectorului electric nu contribuie la oxidarea particulelor de praf de oxigen, care sunt dispersate in aer. Aceeasi latura permite instalarea convectoarelor in locuri atipice, cum ar fi pe perete.

Aceste echipamente de incalzire sunt solutii aditionale sau temporare, ca o sursa suplimentara de incalzire a camerei. Exista posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive la singurul sistem de incalzire al cladirii, care poate fi controlat cu ajutorul unui panou de control.

Vorbind de panoul de control al unui convector electric, trebuie sa stii ca acesta este simplu si usor de inteles. Vi se ofera posibilitatea de a defini temperatura si aditional vi se ofera un temporizator ce poate porni sau opri convectorul electric.

Proprietatile ergonomice incantatoare fac posibila amplasarea unui convector electric chiar si intr-un interior mai sofisticat. Prin intermediul unui termostat electric automat, temperatura este reglata automat. Acest aspect adauga un plus de siguranta in exploatarea acestor tipuri de aparate de climatizare.

Cel mai bun convector electric poate fi dotat cu un mod de detectare a oamenilor in camera. Cand camera este goala, intensitatea de incalzire scade, si in final, economiseste energie electrica.

Capacitatea de incalzire la cel mai bun convector electric

Acest aspect de putere este in stransa legatura cu dimensiunea camerei in care intentionati sa amplasati echipamentul. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca o putere mai mare de incalzire, presupune atat un cost mai ridicat de achizitie, cat si un pret mai mare platit pentru facturile de curent.

Va puteti orienta ca pentru fiecare 10 metri patrati sa aveti o putere de 1000 W. Dar sa nu ignorati si aspecte precum numarul si dimensiunea ferestrelor, sau materialul din care sunt confectionati peretii si prezenta sau lipsa izolatiei termice a casei. Daca convectorul electric functioneaza ca o unitate de incalzire aditionala, adica combina cu o alta sursa de incalzire, puterea necesara poate fi mai mica.

Daca insa il folositi drept sursa principala de incalzire, asigurati-va ca puterea dispozitivului este suficienta pentru nevoile pe care le aveti. Luati un aparat cu o rezerva de putere daca zona de vitrare a camerei incalzite este mare, sunteti la ultimul etaj sau daca apartamentul este dispus pe colt.

In unele modificari ale convectoarelor electrice, numarul de elemente de incalzire poate fi variabil. Functionarea lor poate fi controlata de la un comutator de alimentare. Prin urmare, este probabil sa coordonati puterea prin pornirea si oprirea mai multor elementi de incalzire.

Acest lucru este foarte convenabil daca folositi aparatul in perioadele tranzitorii ale anului, cand zilele pot avea niveluri termice diferite. Existenta intrerupatoarelor pentru comutarea puterii si a unui termostat face posibila coordonarea temperaturii de incalzire a aerului intr-un interval de valori destul de cuprinzator.

Tipul elementului de incalzire

Elementele de incalzire spiralate sunt fabricate dintr-un material rezistent. De regula sunt niste lemente de crom si nichel, care se gasesc pe interiorul carcasei de metal. Aceste fire metalice duc valorile elementului de incalzire conductiv.

Convectoarele electrice cu fire de acest tip au cea mai mare proprietate de incalzire, in comparatie cu alte tipuri. Pe de alta parta ele au si cea mai mica inertie de caldura. In consecinta se vor incalzi si raci instantaneu.

Elementele de incalzire de acest tip nu iubesc umezeala si trebuiesc ferite de aceasta. Este interzisa instalarea unor astfel de convectoare in baie sau spaii umede. Pretul lor de achizitie insa este unul foarte atractiv.

Un alt tip de element cu care poate fi echipat convectorul, este cel tubular. In interiorul tubului tot se gasesc fire metalice care se incalzesc, ceea ce confera o putere specifica acestui tip de echipament.

Pe interiorul aparatului vor fi dispuse anumite nervuri pentru o conductibilitate mai buna a caldurii. Tipul tuburilor cilindrice poate fi diferit, dar acest lucru nu afecteaza in mod deosebit performanta. Aceste aparate au un transfer de caldura mai eficient.

Astfel de convectoare pot fi instalate in bai si toalete, insa trebuiesc protejate de sursele de apa directe. Ele pot anumite sunete minore in timp ce sunt acive si conectate la sursa de curent.

Mai sunt si elementi de incalzire unitari, cu corpuri metalice ce prezinta striatii. Fiind corpuri unitare, convectoarele de acest tip are cea mai mica pierere de caldura per total cat si la nivelul nervurilor metalice. In plus, au un grad ridicat de protectie de tip IP24.

Fiind rezistente, pot asigura o durata de viata considerabila. Costul pentru asa aparate poate fi ceva mai mare, ins este justificat datorita sigurantei si fiabilitatii lor. Daca au capacitate corespunzatoare, aceste convectoare bune sunt capabile sa pastreze conditii exceptional de confortabile in orice incinta.

Tipul panoului de control la convectoarele electrice bune

Convectoarele cu panou de control mecanic devin treptat un lucru din trecut, cu toate acestea, unii utilizatori aleg anume acest tip de modele. Posibil ca aceste modele sunt percepute ca fiind mai robuste, mai simple si la un pret mai bun.

Insa convectoarele electrice inovatoare cu control electronic fac acest lucru nu mai rau decat cele mecanice. Ele sunt din contra, mult mai bune la setarea temperaturii exacte pe care vrei sa o ai la interior.

In plus, fiind modele mai noi, vin la pachet cu unele functii suplimentare. Spre exemplu, pot avea temporizator, senzor de prezenta in incinta a oamenilor si animalelor de companie. Trebuie insa sa stiti cand sa spuneti stop acestor functii suplimentare, pentru ca ele pot atrage un pret de achizitie mai ridicat.

Daca aveti mai multe convectoare electrice in casa sau la birou, le puteti grupa pe toate la un singur punct de control, desigur daca au acesta optiune.

In concluzie, convectoarele electrice bune cu control manual continua sa fie la mare cautare, fiind ceva mai ieftine decat cele electronice.

Convectoarele electrice se adapteaza in continuare la piata si vin cu o varietate de optiuni de tehnologie climatica, ramanand in acelasi timp un echipament accesibil si practic. Fiabilitatea se poate datora si marcii producatorului, iar acuratetea setarii temperaturii nu depaseste unul sau doua grade, intre cele manuale si cele electronice.

Functii suplimentare ale convectoarelor

Convectoarele electrice sunt echipamentele electronice simple, care au ca functie de baza incalzirea incintelor. Crearea conditiilor confortabile in interiorul casei sau birourilor, a facut ca producatorii sa vina cu functii noi. In acelasi timp, ei nu uita sa acorde importanta si sigurantei acestor tipuri de electronice.

Convectoarele electrice noi pot avea programe de ionizare a aerului, care pot fi active chiar si atunci cand incalzirea este la nivel minim. Ionizarea ajuta la purificarea aerului si la curatarea lui de anumite noxe.

Aceasta functie este indicata mai ales pentru birouri, acolo unde este prezenta tehnica de calcul si numeroase echipamente de birou. Datorita faptului ca exista ioni incarcati negativ peste limita admisa, se poate instaura foarte rapid oboseala. Insa situatia se poate schimba in bine cu ajutorul unui ionizator integrat in convectorul electric.

Rezistenta la inghet este o alta functie ce o poti intalni pe asemenea dispozitive. Daca temperaturile coboara foarte mult, aceasta functie este activata in mod automat. Daca sursa de alimentare este oprita pe neasteptate, aparatul poate salva programul stabilit, si il poate porni automat dupa revenirea energiei.

Termostatul poate ajuta la economisirea curentului electric. Daca temperatura atinge nivelul necesar, el va opri alimentarea cu curent. O va reporni cand temperatura va scadea. Prin aceasta functie, vi se ofera posibilitatea de a determina si timpul de incalzire al camerei. Unele convectoare electrice de podea sau de perete pot fi dotate si cu conectivitate wireless, prin intermediul unei aplicatii de telefon.

Tags:

Kotoi

Kotoi

Sunt Kotoi. Pasionat de tehnologie si electrocasnice. Imi place sa descopar modele de produse noi si sa le testez. Scriu pe kotoi.ro despre lucrurile care ma pasioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.