Cel mai bun ventilator de camera

cele mai bune ventilatoare

Cu siguranta te intrebi care este cel mai bun ventilator vertical, cu picior, de tip turn pentru camera sau birou. Cu venirea sezonului cald, creste semnificativ cererea la aparatele de climatizare precum ventilatoarele. Acestea sunt niste aparate electrocasnice relativ elementare, bine cunoscute deja de oameni.

Atunci cand nu exista posibilitatea montarii unui aparat de aer conditionat bun, sau este prea costisitor, merita sa vezi aceste dispozitive cu elice sau cu flux de aer. Un ventilator are rolul de a creste exclusiv circulatia aerului in camera, creand astfel conditii mai confortabile in zilele caniculare.

Top cele mai bune ventilatoare turn, verticale cu picior

Cele mai bune ventilatoare au unele avantaje vizibile. Ele au un cost mult mai ieftin decat un aparat de aer conditionat, nu necesita serviciile unui profesionist pentru instalare sau mentenanta. Acest aparat poate sa functioneze in apropierea ferestrelor deschise, sau in acelasi timp cu un aer conditionat. Il puteti utiliza si pentru a facilita schimbul de aer dintr-o camera in alta sau sa il curatati complet.

Model recomandat

Ventilator turn Orion OTF-T6R 45 W

ventilator turn bun de camera

Putere de racire: 45 W
Functii: Ionizare, Odorizare, Oscilatie
Inaltime: 95 cm

Model recomandat

Ventilator de perete, de birou si cu picior Hausgerate HRH -16908

cel mai bun ventilator cu picior

Putere de racire: 50 W
Functii: Oscilare dubla, rotatie de 360 grade
Inaltime: 55 – 130 cm

Model recomandat

Ventilator turn Trotec TVE 40 cu telecomanda

ventilator turn de camera

Putere de racire: 50 W
Functii: Oscilare dubla, rotatie de 360 grade
Inaltime: 55 – 130 cm

Model recomandat

Ventilator fara elice KlaussTech Profesional Bladeless Fan

ventilator bladeless bun

Putere de racire: 25 W
Functii: Rotire 90 grade ,flux aer reglabil
Inaltime: 54.7 cm

Model recomandat

Ventilator cu picior Rowenta Ultimate Protect VU4210

top ventilator de podea

Putere de racire: 60 W
Functii: Sistem anti tantari, Oscilatie, Orientare ajustabila
Inaltime: 115 – 144 cm


Alege informat

Cum alegi ventilatorul de podea, tip turn cel mai bun

Un ventilator bun este cea mai accesibila varianta de racire a aerului pe timp de canicula. Vorbind direct, este o varianta de buget pentru problemele cauzate de temeraturile ridicate in incinta.

La baza lui, fiecare ventilator cu picior are o constructie simpla, cu palete, care au rolul de a pune in miscare aerul si a forma vant. Inovatiile insa nu au ocolit aceste dispozitive de camera sau birou, asa ca au aparut modele mai interesante si avansate tehnologic. Cu siguranta alegerea celui mai bun model este posibil sa va dea batai de cap.

Ventilatorul turn este un lucru care deseori poate sa te fereasca de temperaturile ridicate. Daca temperatura in exterior depaseste limita confortabila, poti porni ventilatorul cu apa si pulverizare lejer. Daca acum ceva timp era posibil sa traiesti bine mersi si in absenta lui, astazi devine clar ca nu ne mai putem descurca fara un aparat de climatizare. Mai ales ca in acest articol vorbim despre o varianta relativ ieftina care te poate scapa scapa de caldura, intr-o anumita masura.

Suntem atrasi si de faptul ca cel mai bun ventilator are mereu o elice eficienta, cu lamele de calitate, unele rotind din lateral sau chiar 360 grade, in liniste si fara deranj. Astfel de modificari sunt inca cerute pe piata si utilizate atat in scop rezidential, cat si la birou sau chiar industrial. Insa nu este nimic nou aici, aceasta tehnica a aparut cu mult timp in urma si inca are multi fani.

Pe piata din Romania, este posibil sa alegeti un model potrivit pentru casa dumneavoastra, modele destul de frumoase si elegante, pe placul fiecarui client.

Specificatii tehnice

Tipul unui ventilator bun

Pe piata din Romania, putem intalni mai multe tipuri si modele de ventilatoare. Astazi vorbim despre cele tip turn, cele cu picior, cele de podea sau cele fara elice, care mai sunt numite si bladeless. Tipul de tehnologie afecteaza nu doar costul de achizitie, dar si functionalitatea. Sa le luam pe fiecare pe rand.

Ventilatoarele cu picior

Constructia simpla, inteligibila si recunoscuta a mecanismului de lucru al unui ventilator cu elice este datorata ventilatoarelor cu picior. De fapt, mereu cand vorbim despre ventilatoare, ne imaginam in primul rand un model clasic de podea, cu picior si orientare verticala.

Constructia este formata dintr-o cercumferinta ce are o elice atasata la o un motor. Constructia este montata pe un suport amplasat pe podea. Motorul electric pune in functiune acea elice cu palete, care formeaza un flux de aer pus in miscare. Aspiratia si aruncarea aerului la astfel de dispozitive este orizontala.

Directia de orientare a aparatului, indica si zona spre care aerul este indreptat la ventilare. Cel mai des paletele la elice sunt construite din plastic. Din considerente de siguranta a persoanelor la contactul cu paletele, dar si pentru a proteja elicea de deteriorare in caz de cadere a dispozitivului, toata constructia superioara are o carcasa din plasa metalica.

Aceste ventilatoare verticale cu picior sunt adesea echipate cu un mecanism suplimentar de rotire, datorita caruia vantul poate fi circulat in mai multe directii, marind astfel zona de acoperire.

Recapituland, putem spune ca ventilatoarele cu picior sunt cele mai cunoscute modele si sunt familiare tuturor. Esenta instalatiei este o elice obisnuita relativ usoara, cu palte mari din plastic. Ele pot avea diametru diferit si respectiv diferite capacitati. Datorita prezentei paletelor agile, acestea sunt echipate cu un capac de protectie specific.

Ventilator turn

Tipul mai modern de ventilatoare este reprezentat de cele turn. Principiul de lucru al acestora este relativ simplu si consta intr-un cilindru cu palete curbate si un canal de aer care alimenteaza interiorul aer.

La un asemenea ventilator, aerul este tras in interiorul unui cilindru si este evacuat in toate directiile, cu acoprire de 360 de grade. Constructia ce are la baza un canal de aer desemnat, va face ca aerul sa vie suflat in mod previzibil spre partea necesara, prin grila de evacuare.

Ventilatoarele turn sunt ca niste centrifuge si arata mult mai bine decat omologii lor cu picior. Asa cum ziceam, sunt modele amplasate pe masa sau pe podea. La baza coloanei se afla un motor, cu constructie diferita, fie sunt formate din lame dreptunghiulare sau spiralate. Cand o astfel de elice este pornita, motorul atrage aerul din atmosfera si il arunca prin gura de iesire prin intermediul fortei centrifuge. Ventilatoarele turn sunt ceva mai scumpe decat cele pe picior.

Ventilatoarele turn sunt cel mai intalnit tip de dispozitivele de acest tip. Constructia prevede motorul, cilindrul interior si o plasa pentru fluxul exterior. Aceste modele sunt de podea, dar cu toate acestea, minoritar gasesti si ventilatoare de perete sau de masa, pentru birou.

Ventilator fara elice (bladeless)

In cele din urma, nu am putut trece cu vederea si ventilatoarele fara elice. Ele lucreaza ca o turbina, pompand aerul si trecandu-l prin cadru in directia necesara utilizatorului. Acest ventilator garanteaza un jet de aer suficient de puternic, calm si continuu. Astfel de dispozitive arata la moda si futuriste. Absenta paletelor vizibile la care pot ajunge cei mici face ca aceste dispozitive sa fie destul de sigure.

Asa ca in concluzie, putem spune ca arata ca niste dispozitive din viitor. Acestea constau dintr-o baza grea, pe care se afla un corp cu o circumferinta mare. un astfel de cadru, seamana cu o turbina ce initiaza actiunea. Datorita setarii neobisnuite a chenarului din jurul sau, se organizeaza un efect aerodinamic independent. Astfel de ventilatoare fara elice merita pentru ca pot fi si un decor minunat interiorul biroului sau casei tale.

Ventilatorul portabil

Ventilatoarele portabile sau mici, sunt cele pe care le puteti luat cu voi intr-o calatorie, sau sa le folositi la birou cat lucrati. In majoritatea cazurilor, functioneaza conectandu-se la portul USB al unui computer sau la un laptop. Ei va vor ajuta sa va racoriti nitel. Cu toate acestea, datorita dimensiunilor lor, nu vor putea oferi un jet de aer suficient de puternic decat strict pe o arie restransa.

Sunt unele unitati portabile care functioneaza pe baterie sau acumulator. De asemenea, este posibil sa le intalnesti destul de rar. Asa cum ziceam, utilizatorii mai des opteaza pentru un ventilator USB de dimensiuni mici. Acestea pot fi alimentate printr-un port de computer, incarcatorul pentru telefoane mobile sau un dispozitiv portabil de tip powerbank. Capacitatea de racire a acestor dispozitive este mica. Chiar si asa, in cazurile in care uneori se solicita o solutie predominant de dimensiuni mici, acestea pot fi o solutie viabila.

Cel mai bun ventilator de podea, de masa sau tavan

Pentru ca in acest articol vrem sa prezentam toate variantele de ventilatoare, ar trebui sa abordam si aspectele instalarii lor. Da, fiecare unitate va fi utila pentru a va racori, dar depinde unde vreti sa il amplasati. Ne vom orienta in acest sens mai detaliat. Ventilatoarele de camera pot fi sortate conform principiului de montare. Poti alege intre ventilatoarele de podea, de masa, de perete sau tavan.

Pentru camera, fie apartament sau casa, poti opta pentru ventilator de birou, podea sau tavan. Alegerea dispozitivului este de regula dictata de spatiul disponibil pentru ventilator, spatiul necesar de acoperit, aspectul vizual si aspectele de siguranta. Aici ne referim la faptul daca in incinta sunt copii mici, este de preferat ca ventilatorul sa fie dispus intr-un loc inaccesibil pentru ei.

Ventilatoarele de tavan

Ventilatoarele de tavan sunt adesea integrate corpul de iluminat, ceea ce va permite, sa economisiti spatiu. Acestea sunt situate de obicei deasupra patului, sau daca este in camera de zi, se va dispune deasupra zonei de relaxare. Ele sunt un ucru vintage deja, si le gasiti la case de la tara, pe terase sau in foisoare.

Ventilatoarele de birou

Ventilatoarele de birou, in majoritatea cazurilor, isi castiga popularitatea prin compacitatea lor. Sunt foarte bune pentru a mentine confortul la locul de munca. Daca nu puteti instala un aer conditionat dedicat, este posibil sa luati un ventilator la birou. Dimensiunea paletelor unor astfel de dispozitive este mai mica decat cea a dispozitivelor montate pe podea. Din acest motiv unii producatori compenseaza dimensiunile mici prin numarul de rotatii crescute. Insa fiti atenti la achizitionarea unui ventilator de masa. Daca au rotatii mai multe, si zgomotul poate fi mai mare.

Ventilatoarele de podea

Ventilatoarele de podea sunt apreciate datorita mobilitatii lor. La o adica, le poti muta cu usurinta dintr-un loc in altul. De asemenea, difera printr-o putere destul de competitiva. Utilizarea lor este multipla ceea ce le face o varianta universala, atat pentru casa, cat si pentru birou. Ventilatoarele cu picior sunt orientate vertical. Acestea sunt dispozitive bine cunoscute pentru suportul inalt si reglabil. Pe acest picior este pozitionat motorul in sine si fixate paletele. Acestea sunt proiectate pentru a fi aplicabile universal datorita capacitatii de a coordona inaltimea piciorului si pozitia axei ventilatorului. Merita sa le cumparati, daca exista suficient spatiu in camera.

Ventilatoarele de perete

Ventilatoarele care se pot monta pe perete nu sunt la fe lde populare la noi in Romania. Este de inteles. In principiu ele sunt niste aparate fixe, care sunt montate pe perete, intr-un singur loc si servesc doar o zona restransa. Ventilatoarele de perete, asa cum puteti deduce din denumire, sunt destinate exclusiv montajului pe perete. Daca vorbim despre utilitate, o astfel de constructie este potrivita pentru o camera mica, acolo unde nu se preteaza o solutie de climatizare completa. Cu siguranta va face traiul in acea incapere un mic mai placut pe timp de vara.

Puterea efectiva a ventilatorului

Asa cum ati putea deduce, aspectul puterii unui ventilator determina cat de intens va fi fluxul de aer si, prin urmare, cat de mare poate fi camera ce o poate servi in mod eficient. Dar vom specifica faptul ca, chiar si cu aceeasi putere, diferite tipuri de constructie ale ventilatoarelor vor fi diferite ca si eficienta.

Daca va intrebati care este dimensiunea recomandata a camerei pe care o poate servi aparatul, instructiunile se gasesc in descrierea produsului sau in manualul de utilizare. Dupa ce intelegi principiul de lucru si recomandarile, nu va fi o mare problema sa intelegi daca modelul ales de tine se va descurca cu sarcina pusa.

Asadar, performanta ventilatorului pentru o camera dintr-o anumita zona a casei, depinde in mare de putere. Dar nu doar atat, nivelul galagiei facute depinde de putere.

Diferente de putere intre modele

Ventilatoarele mici de birou au de obicei intre 10 si 40 wati. Cel mai adesea, vei gasi pe piata o putere de 20 si 30 W. Spunem doar ca acest lucru este suficient pentru a oferi un flux de aer confortabil pentru una sau doua persoane. Si in plus, la o asemenea capacitate, exista un nivel de zgomot foarte redus.

Daca aducem in discutie ventilatoarele pentru podea, te poti astepta la o putere intre 50 si 80 W. Pe piata locala gasesti aceste modele cu o variatie de putere impresionanta. Un astfel de ventilator va fi suficient pentru a acoperi o camera cu deminsuni modeste cu un jet de aer rece.

Pentru a nu le trece cu vederea, putem spune ca ventilatoarele de perete nu sunt la fel de performante. Puterea lor este de regula similarea cu cea a ventilatoarelor de birou. Cu toate acestea, mentionam ca exista si ventilatoare de evacuare, utilizate in horeca sau in scop comercial. Acestea au capacitati si posibilitati mult mai mari.

Daca vorbim de ventilatoarele de tavan, ele pot fi considerate cele mai puternice si eficiente. Si inca ceva. Datorita faptului ca au o elice cu un diametru mare, el nu trebuie sa se roteasca foarte agil pentru a crea fluxul de aer necesar. Acest lucru le face foarte silentioase si pretabile pentru dormitoare.

Nivelul de zgomot produs

Cum era si de asteptat, nivelul de zgomot este un parametru direct legat de puterea aparatului. Sa zicem drept, un ventilator cu putere mai mare, poate genera mai mult zgomot. Prin urmare, nu va fi de prisos sa cititi descrierea produsului si caracteristicile acestuia, pentru a sti la ce nivel de galagie sa va asteptati. Aveti mare grija cu nivelul de zgomot daca ventilatorul va trebui utilizat in dormitor sau in camera copiilor.

In dependenta de calitatea si nivelul de pret, ventilatorul poate genera zgomote aditionale. Aici ne referim la unele vibratii datorate operarii. Nu ai cum sa previi astfel de detalii ascunse, de aceea este recomandat sa citesti parerile, recomandarile si recenziile utilizatorilor actuali. Astfel, vei avea cel putin o imagine generala despre dispozitiv, evenuale avantaje si dezavantaje de care nu iti poti da seama din descriere.

De regula, producatorii indica doar un nivel de zgomot, pentru treapta inferioara de putere. Cel mai bine este sa rotunjiti indicatorul prezentat pentru a va apropia de nivelul real. Pe de alta parte, in dependenta de materiale si calitate, zgomotele sau vibratiile pot aparea in timp, dupa ani de utilizare. Aici iarasi, va pot ajuta parerile celor care au cumparat deja produsul.

Una peste alta, noi va recomandam sa analizati acest aspect in detaliu daca sunteti sensibil la zgomote, sau planificati sa il folositi pe timp de noapte. Cele mai bune ventilatoare vor fi suficient de confortabile in utilizare chiar si noaptea.

Ventilatoarele bune si functiile lor utile

Functiile aditionale pot adauga un plus de confort la utilizarea unui ventilator. Insa nu trebuie exagerat, pentru ca altfel veti plati in plus.

O functie interesanta, aparuta relativ recent este pulverizarea cu apa. Unele ventilatoare au un recipient pentru lichid, iar in timpul functionarii apa este dispersata si ventilata sub forma de mici particule. Este o functie perfecta atunci cand e vara si stai pe terasa.

Un ventilator bun ar trebui sa aiba diferite regimuri de viteza, astfel in cat sa poti regula acest aspect in functie de necesitate. Numarul vitezelor depinde de model si de cat de avansat este. Daca ai cel putin trei viteze, poti considera ca sunt suficiente. Vitezele poti fi setate cu ajutorul unui panou mecanic sau electronic, sau de ce nu, prin telecomanda.

Butoanele fizice sunt cele clasice care se activeaza cu un clic caracteristic. Daca aveti un panou cu touch, veti putea alege mai multe trepte de viteza si alte functii utile.

Altfel spus, modelele de ventilatoare cu control tacctil au functii suplimentare, cum ar fi un senzor de temperatura ambientala, un timer si controlul automat al debitului de aer. Multe din ele pot avea la pachet si un ecran mic ce indica modul de operare si treapta de viteza.

Daca alegi modele la un nivel de pret mai mare, acestea pot fi controlate de la distanta folosind un telefon sau telecomanda.

Pentru amplificarea efectului de racire, modelele vin la pachet si cu functia de oscilatie, fie stanga – dreapta, sau chiar la 360 de grade.

Tags:

Kotoi

Kotoi

Sunt Kotoi. Pasionat de tehnologie si electrocasnice. Imi place sa descopar modele de produse noi si sa le testez. Scriu pe kotoi.ro despre lucrurile care ma pasioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.